SLEVA -10% NA PRVNÍ NÁKUP S KÓDEM "START10".

REDESIGN KRABIČEK ONEST V RUKÁCH ČESKÝCH KREATIVCŮ

Měsíc/Den/Rok

REDESIGN KRABIČEK ONEST V RUKÁCH ČESKÝCH KREATIVCŮ
REDESIGN KRABIČEK ONEST V RUKÁCH ČESKÝCH KREATIVCŮ

Papírové obaly jsou pomíjivé. Přesto pro nás znamenají víc než jen způsob, jak předat informace o produktu uvnitř. Papírové krabičky jsou pro nás přirozeným pokračováním autorských a zcela přírodních receptur, papírová krabička je pro nás symbolem poctivého řemesla, jež se prolíná každou částí našeho snažení. Jsou taky výsledkem našeho přemýšlení o ekologii a současném stavu světa.

 

M A T E R I Á L

 

Proto nyní uvádíme nový koncept papírových obalů, jímž se do prodeje jako první vrací bestseller Onest – multifunkční One face cream. Po dlouhém hledání jsme zvolili 100% přírodní, plně recyklovatelný a biologicky rozložitelný papír Notpla. Vyrábí se bez použití syntetických přísad z vláken sběrového a následně recyklovaného papíru PCW (Post- Consumer Waste) a z vláken mořských řas, která zbyla jako odpad po primárním zpracování. Kompletní zužitkování vstupní suroviny přispívá k efektivnější a ekologičtější cirkulaci materiálů ve spotřebním světě a podporuje principy cirkulární ekonomiky. „Naše“ mořské řasy jsou snadno obnovitelným přírodním zdrojem a jsou pěstované a sklízené na kontrolovaných farmách, jejichž činnost nezasahuje do přirozeného ekosystému mořského dna.

 

K O N C E P T

 

Za architekturou nových papírových krabiček Onest opět stojí papírnické Studio Činčera. Společně jsme přemýšleli, jak lze obal kosmetického produktu zjednodušit, minimalizovat množství použitého papíru a zároveň prezentovat konceptuální přístup, originální design, smysl pro detail a poctivou ruční práci. Proto jsou nové krabičky vyrobeny zcela na míru 50 ml flakonům bez vnitřních výplní a skrytého prostoru, který krabičku uměle zvětšuje. Na prázdné místo zkrátka nezbylo místo. Základní krabička i origami etiketa jsou ručně ložené objekty, jež se dohromady skládají bez použití lepidla, výsledný tvar tak drží díky záklopkám, papírovým zámkům a kontinuálnímu objímání ostrých hran. Na surově přírodní strukturu papíru s viditelnými vlákny mořských řas naléhá sametově hebká etiketa z bílého papíru a společně vytvářejí výrazný haptický kontrast. Barva písma na krabičkách podává informace o produktu v temném odstínu zelené, která přímo odkazuje k mořským řasám a hlubinám oceánu.

 

 P O K R A Č O V Á N Í

 

Experimentální koncept krabiček Onest se postupem času promítne do celého kosmetického sortimentu, bude fluidní, proměnlivý a prozkoumá možnosti papíru jako obalového materiálu. Už v první fázi návrhu nového obalu vzniklo na dvě desítky různých verzí kombinací jemně bílé etikety a hrubé základní krabičky bez lepidel, syntetických přísad a prázdného prostoru.